Hälsosamt och läckert bananbröd

html

Portionsstorlek: 1 liten brödform


Bananbröd är ett utmärkt alternativ till en något hälsosammare godsak, som fungerar både på festbordet, som mellanmål och som efterrätt. Denna delikatess passar också utmärkt för dem som kämpar med kolesterol, eftersom det är en mycket hälsosammare godsak där man kan gömma dagens dos av Glucavena! Glucavena ger bananbrödet struktur och smak samt förbättrar bananbrödets näringsvärde ytterligare.

html

Ingredienser:

  • 4-5 mogna bananer
  • 1 dl rapsolja

  • 0,5 dl lönnsirap

  • 3,5 dl vetemjöl (du kan också ersätta med glutenfritt havremjöl),

  • 1 portion (25 g) Glucavena

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 1 tsk kanel

  • 1 tsk kardemumma

  • 0,5 dl hackade pekannötter (kan uteslutas)

  • 50 g mörk choklad hackad (t.ex. Brunberg vegansk mörk choklad)

  • För smörjning margarin (t.ex. Flora Plant Butter)

Tillagning:

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Mosa bananerna
  3. Tillsätt olja, sirap, bakpulver, alla kryddor och alla bitar
  4. Blanda
  5. Tillsätt långsamt mjölet och Glucavena medan du rör om
  6. Smörj formen med margarin och häll smeten i formen
  7. Strö över choklad- och nötterbitar
  8. Grädda brödet i cirka 50 minuter på mitten av ugnen
  9. Låt svalna lite och vänd försiktigt över på serveringsfatet

Mosa bananerna i en skål. Tillsätt bitar som pekannötter och mörk choklad i smeten. 

När du har mosat bananerna, tillsätt alla andra ingredienser. Tillsätt mjölet och Glucavena medan du rör om.


Häll den färdiga smeten i brödformen. Strö över mer bitar som dekoration och sätt brödet i ugnen.

Tillbaka till bloggen

Skriv en kommentar